© Karapınar haber

Beyoğlu Belediyesi ve Espressolab’tan sokak hayvanları için işbirliği

Beyoğlu Belediyesi, Sütlüce Bademlik’te Bulunan Beyoğlu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ve Bakım Merkezi’nin Yenilenmesi Ve Kapasitesinin Artırılması Için Espressolab Ile Protokol Imzaladı. Protokol Ile Birlikte Hayvanların Bakımı Ve Kısırlaştırılması Sürecinde Iki Kurum Işbirliği Yapacak.

Beyoğlu Belediyesi, Sütlüce Bademlik’te bulunan Beyoğlu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması için Espressolab ile protokol imzaladı. Protokol ile birlikte hayvanların bakımı ve kısırlaştırılması sürecinde iki kurum işbirliği yapacak.

Beyoğlu Belediyesi, ‘Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı’nın kamuoyunda tartışıldığı bu günlerde önemli bir çalışmaya imza attı. Sütlüce Bademlik’te bulunan Beyoğlu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin bir an önce iyileştirilmesi ve kapasitesinin arttırılması amacıyla kahve zinciri Espressolab ile işbirliği protokolü imzalandı.Protokole göre Espressolab, içinde kedi yoğun bakım ünitesi, muayene ekipmanları, çelik kafesler, infüzyon pompası ve oksijen konsantratörü de bulunan, tam teçhizatlı, iki katlı prefabrik bir veterinerlik binası yapacak. Ayrıca Sütlüce’deki mevcut hayvan barınağının bakım, onarım ve tamiratı da Espressolab tarafından üstlenilecek, barınağın iç ve tıbbi teçhizatlarını güçlendirilecek. Bu sayede Beyoğlu’nda ihtiyaç duyulan hayvan bakım hizmetinin kapasitesi büyük oranda artmış olacak. Protokole göre bölgedeki hayvanlara kuru ve yaş mama tedariki ile 1 yıllık kısırlaştırmaya ilişkin malzeme temini de yine ilgili firma tarafından sağlanacak. Protokol ile Beyoğlu Belediyesi’nin hayvan barınağı, ortak tabela ile‘Espressolab Hayvan Barınağı’ olarak anılacak. Protokolde yer alan hususların 45 gün içerisinde tamamlanması ve projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Projenin tamamlanması ile birlikte, yıllık ortalama 700 olan kısırlaştırma sayısının, 4 bine çıkarılması hedefleniyor.

“Hayvanları yaşatmayı ve sahiplendirmeyi istiyoruz”

Bunun, özel sektörle yapılan ilk protokol olduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Beyoğlu sakinleri, hayvanlara değer veren, yaşatılmasını savunan insanlar. Espressolab de Beyoğlu’ndan çıkmış, Beyoğlu’nun firması. Bu iş birliği ile hem kamuya öz kaynak üretmiş olduk, hem hayvanların yaşatılması için adım attık, hem de sokakların güvenliğini cana kıymadan sağlayacak örnek bir süreç göstermiş olduk. Biz ötenazi adı altında hayvanların uyutulmasını değil, kamu kurumu olarak onları yaşatmayı, kısırlaştırmayı ve sahiplendirmeyi istiyoruz. Bunun için barınaklarımızın koşullarının iyileştirilmesi, tıbbı kapasitelerinin arttırılması gerekiyor. Bu konuda bütün sorumluluk belediyelerin omzunda. Bu protokolle gösterdik ki kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelirsek akılcı ve insani çözümler geliştirebiliyoruz” dedi.

“Hayvanların yaşaması için tüm duyarlı markalara da çağrıda bulunuyoruz”

Espressolab Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ersin Kefeli, “Öncelikle barınağa ‘Espressolab Hayvan Barınağı’ olarak isim sponsoru oluyoruz. Barınağın yenilenmesi dışında hayvanların bakımı ve kısırlaştırılması sürecine de destek olacağız. Espressolab olarak son dönemde tartışmalara neden olan ‘Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı’na karşı harekete geçmek istedik. Hayvanların uyutularak değil kısırlaştırma yöntemiyle ıslah edilmesini teşvik etmek adına maddi destek olmayı doğru buluyoruz. Hayvanların yaşaması için tüm duyarlı markalara da çağrıda bulunuyoruz. Bütün markaların bu konuda sorumlu hissetmelerini ve harekete geçmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER