Dünyaca saygın İngiltere merkezli sıralama kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan, Avrupa Konseyi’ne bağlı ülkeler sıralamasında Ege Üniversitesi (EÜ) 18 basamak yükselerek 363’üncü sırada yer alırken Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 9’uncu sıradaki yerini korudu. Değerlendirmede puanını 21,8 çıkaran Ege Üniversitesi, “Fakülte Öğrenci Oranı” kriterinde Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 1’inci, Avrupa’da ise 248’inci sıraya yükseldi.
Ege Üniversitesinin bu sıralamada olduğu gibi dünya üniversiteleri arasında yükselişini sürdürdüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, öncü araştırma üniversitemiz dünyadaki üniversiteleri değerlendiren farklı derecelendirme kurumlarının sıralamalarında yükselişine devam ediyor. Ege Üniversitesinin global ve yenilikçi eğitim modeli ile sürdürülebilir kalite kültürünün, uluslararası değerlendirme kuruluşlarının raporlarına olumlu yansıdığını müşahede ediyoruz. Son dönemde uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projeler ve iş birlikleri ile küresel ölçekte daha tanınır ve bilinir bir yükseköğretim kurumu konumuna yükseldiğimizi ifade etmek isterim. Geçen hafta kamuoyuyla paylaşılan Leiden 2024 Dünya Üniversite Sıralaması ile URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan ‘2023 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu’ raporunda da büyük bir ivme gösterdik. Leiden sıralamasında, dünyada 624’üncü, Türkiye’de ise 5’inci sırada yer alırken Avrupa üniversiteleri arasında bir önceki sıralamaya göre 11 basamak yükselerek 190’ıncı sıraya yükseldik. Aynı şekilde URAP raporunda 11 dünya sıralamasının 11’inde yer alan 6 üniversiteden birisi olma başarısını gösterdik. Şimdi de İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS 2025 yılı Avrupa Konseyi’ne bağlı ülkeler sıralamasında 18 basamak yükselerek 363’üncü sırada yer aldık. Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 9’uncu sıradaki yerimizi koruduk” dedi.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz; Akademik Tanınırlık, İşveren Tanınırlığı, Makale Başına Atıflar, Fakülte Başına Makale, Uluslararası Araştırma Ağı, İstihdam Sonuçları, Fakülte Öğrenci Oranı, Uluslararası Öğrenci Çeşitliliği, Uluslararası Öğretim Üyesi Oranı, Gelen Değişim Öğrencileri, Giden Değişim Öğrencileri ve Sürdürülebilirlik kriterlerinden oluşan sıralamada toplam 21,8 puan topladı. Fakülte Öğrenci Oranı kriterinde Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 1’inci sıraya yerleşmeyi başaran Üniversitemiz, Avrupa’da ise 248’inci sırada yer aldı. Ege Üniversitesi olarak çalışmalarımızı küresel düzeyde görünür kılmaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz uygulamaları sürdürülebilir kılmak, ‘Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için bilimsel üretimimize aralıksız devam edeceğiz. Bu başarıda akıl ve alın teri akıtan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.