İlçenin diğer geleneksel tatları olan Karapınar Koyun Tereyağı, Karapınar Hırtlağı, Karapınar Ayranı, Karapınar Halısı, Karapınar Hırtlak Turşusu, Karapınar Kayısı Yahnisi, Karapınar Ciğerli Tostu, Karapınar Koyun Yoğurdu, Karapınar Küflü Tulum Peyniri, Karapınar Kuzu Eti gibi ürünlerin tescilleri sonuçlanma aşamasında olup ayrıca Karapınar düğün yemekleri, Karapınar Belediye Başkanlığı tarafından markalaşması için çalışmaların başlatılacağı belirtildi.
Gerçekleşen toplantıda coğrafi işaretlerin yerel ürünlerin tanıtımı ve markalaşması açısından büyük önem taşıdığını ve bu sürecin yerel kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade eden Kaymakam ÖZTÜRK ilçemizin markalaşma sürecinin hızla ilerlemesi için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Toplantıya Kaymakamımız Şenol ÖZTÜRK ’ün beraberinde Belediye Başkanı İbrahim ÖNAL, Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Konak GÖKTEPE, Dr. Öğretim üyesi Halime ALP, İlçe Tarım ve Orman müdürü Ramazan GÜNERİ, İlçe Yazı İşleri müdürü Meltem KURÇEREN, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa SÖZEN, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası genel sekteri Hakkı İNCİ, Karapınar Ziraat Odası Başkan V. Fehmi TAŞÇI, Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı genel sekreteri Nadi ÖZDİL, Karapınar Ticaret Borsası Odası Başkan V. Atıf ÖZDER, Karapınar Ticaret Borsası Odası Başkanlığı genel sekteri Halil TÜYSÜZ, Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa ÜNVER, Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yrd. Şadi YAZGAN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.