THF heyeti Trabzon’da ise Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon Spor Kulübü Başkanı Fatih Göktaş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Spor Kulübü Başkanı Ayhan Öztürk ile bir görüşme gerçekleştirerek, hentbolu daha ileriye taşıyacak olan projeleri ele aldı.
THF Başkanı Uğur Kılıç ve beraberindeki heyet görüşmelerde, hentbolun ön plana çıktığı bu şehirlerde, tesisleşme ve alt yapılar ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulundu. Kulüplerin sorunları ve gelişiminin konu alındığı görüşmelerde Başkan Kılıç, ziyaretlerin bir parçası olarak Belediye Başkanları ve Kulüp yöneticilerine forma takdiminde bulundu.
Başkan Kılıç, Giresun ve Trabzon’a gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, hentbolun ülke genelinde daha fazla insana ulaşması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirterek, bölgede gerçekleştirilen temasların hem sporun gelişimi hem de yeni nesillerin hentbolla tanışması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
”Hentbolun her köşeye ulaşması için kararlıyız”
Gerçekleştirdiği temasların ardından bir açıklama yapan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Giresun ve Trabzon’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretler, hentbolun bu bölgelerde daha da gelişmesi için önemli bir adım oldu. Giresun ve Trabzon spor kültürü ve hentbol branşına olan ilgileri ile ülkemizin önde gelen şehirlerinden biri. Hentbol Federasyonu olarak, yerel yönetimler ve spor kulüpleriyle kuracağımız güçlü ilişkiler neticesinde spor camiasının değerli temsilcileriyle bir araya gelerek, gençlerimize ve çocuklarımıza hentbolu sevdirmek adına ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Hentbolun ülkemizin her köşesinde daha yaygın ve erişilebilir hale gelmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.
Uğur Kılıç açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Olimpiyatları hedefleyen bir federasyon olarak bunun için gerekli çalışmaları yapabilecek yeterlilikteyiz. Kadın milli takımımız Euro 2024’e katılıyor, Euro 2026’ya ev sahipliği yapıyoruz. 2027 Dünya Şampiyonasına katılarak, 2028 Olimpiyat Oyunları eleme grubuna kalmayı hedefliyoruz. A Milli Erkek Takımı ile de 2026 Avrupa ve 2027 Dünya şampiyonası finallerine katılmayı hedefliyoruz.”
Kılıç, altyapı kızlarda ve erkeklerde Avrupa’da B klasmandan A klasmana yükseldiklerini kaydederek, “Tüm altyapı kategorilerinde bunu başaracağız. Lisanslı sporcu sayısını 3 yılda 3 kat artırdık, 8 binden 24 bine çıkardık. 2028’e kadar 4 kat daha artırarak 100 binin üzerine çıkaracağız. Kadın ve erkek sporcu sayısını eşitleyeceğiz” dedi.
Kılıç şöyle devam etti:
“Oyuncu ve lig kalitesinin artırılması için çalışmalar yapacağız. Camia takımları, kurumsal lig takımları ve büyük kulüplerin (Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor) hentbol takımı kurmasını sağlayarak, ligleri daha rekabetçi duruma getireceğiz. 2028’e kadar en az 8 yeni kulübün kurulmasını hedefliyoruz.
Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim Bakanlıklarımız ile birlikte yapacağımız Kral Şakir Hentbol Oynuyor Projesi’ni 81 ile yayacağız. Dört yılda 5 bin okulda, 200 bin çocuğa ve 5 bin beden eğitimi öğretmenine ulaşacağız.
Bakanlık ile iş birliği yaparak dört yıl içinde en az iki tane Hentbol Spor Lisesi açacağız. IHF iş birliği ile Handball@school projesini hayata geçireceğiz.”
Sosyal sorumluluk projelerimiz olan Down sendromlu çocuklar için hayata geçirdiğimiz Hentbol ile +1 ve deprem bölgesindeki çocuklar için EHF ile birlikte uygulamaya koyduğumuz Hentbol İyileştirir Projesi’ne devam edeceğiz.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.